12 Eylül 2013 Perşembe

2014 İlkbahar - Yaz Gelinlik Dosyası - 1

Gelinliklerle ilgili hemen her yazıda olduğu gibi bu yazıya "gelinlik her genç kızın hayalidir" diyerek başlamak istemesem de birazdan göreceğiniz gelinlik modelleri yalnızca genç kızların değil bütün kadınların hayalini süsleyen modelleri olacak. Ayrıca bir açıklamayı daha yapmak istiyorum 'dosya - 1' demeyi tercih ettim, çünkü daha birçok hayranı olduğunuz gelinlik modellerine önümüzdeki günlerde de yer vermeyi düşünüyor.

Henüz 2013 yılının sonuna gelmemişken, 2014 ilkbahar - yaz gelinlik modelleri podyumlarda görülmeye başladı. Oscar de la Renta adı altında podyumlarda boy gösteren modeller içerisinde kendinizi birer prenses gibi hissedecek ve prensinizin bir an önce sizi bulup, bu gelinlikle karşısına çıkmayı dileyeceksiniz. Çok parıltılı ve alışılagelmiş bir şekilde çok kabarık eteklere sahip olmayan modeller çok sade, şık ve asil bir görünümde. Genel olan form ise balık modeller. Gelinlik denildiğinde akıllara ilk gelen tüller ve danteller de farklı şekillerde modellere uygulanmış. Mankenlerin eline tutuşturulan çiçekler genel olarak beyaz güller ve onlarla asaleti temsil ediyorlar. Oscar de la Renta gelinliklerinin duvakları da bir o kadar sade ve şıklar.

Gelinlik denildiğinde akla gelen ilk ünlü ve uluslararası marka Vera Wang bence. Vera Wang 2014 ilkbahar - yaz gelinliklerinde ise kırık beyaz ve siyah birlikte kullanılmış. Siyah gelinlik mi olur demeyin. Modelleri gördüğünüzde fikriniz değişebilir. Genel olarak hiçbir detay içermeyen düz gelinlik modellerine siyah ile hareket katılmış diyebilirim. Kabarık eteklerden balık formuna ve büstiyerli modellerden V yakalı modellere kadar çeşitler var. Ve gerçekten çok şık görüntülere sahipler.

"Uluslararası moda tasarımı dünyasında başarılı olmak adına tasarımcı, özünde kim olduğunu iyi bilmelidir" diyen Reem Acra bu iddiasını gelinlik modelleri ile kanıtlıyor. Arap asıllı tasarımcının 2014 gelinlik modelleri dudak uçuklatacak cinsten ve bu gelinlikleri giymek, taşıyabilmek cesaret ister. Uçuşan etekleri, şemsiyelerle birlikle kullanılan duvakları çok sevdiğimi ve gerçekten de güzel fikir olduğunu söylemeliyim. Çılgın bir gelin olmak ve saçlarınız beyazladığında bile daha dünmüş gibi hatırlamak istediğiniz bir düğün hayal ediyorsanız, Acra gelinlikleri tam size göre...

Oscar De La Renta









 Reem Acra











 Vera Wang










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder